Online terapi yöntemi ile öfke kontrolü nasıl sağlanır ve tedavisi nasıl yapılır

Online terapilerde uygulanan öfke kontrol yönetiminin temeli Bilişsel davranışçı terapi (BDT)’ye dayanmaktadır. Öfkenizi kontrol altına almak için öncelikle öfkeye neden olan düşünce ve davranışların farkına varmanız gerekir. Onlineterapist rehberliği ile uygulanacak terapilerde öfkenizi tetikleyen nedenleri tanımlamak mümkün hale gelir ve online terapi ile bu tetikleyicilere uygun tepki vermeyi öğrenirsiniz. Bu çalışmalarla öfkeyi kontrol etmeyi öğrendiğinizde sizi öfkelendiren mevcut durumlara karşı  şimdikinden daha farklı ve daha uyumlu tepkiler vermeniz mümkün olacaktır. 

öfke kontrolü nasıl sağlanırÖfke kontrolü için online terapi aldığınızda neler değişecek?

  • Online terapi  yardımı ile aşırı ve kontrol edilemeyen öfke sorununuz olmadan bir hayat yaşamanız mümkün hale gelecek.
  • Online terapi ile daha çok kabul edici ve affedici olacaksınız.
  • Dış etkilere göre fevri hareket etmek yerine düşünce ve davranışlarınız üzerindeki kendi kontrolünüzü geliştirmeyi öğreneceksiniz.

Öyleyse öfke kontrolünü öğrenmek için daha neyi bekliyorsunuz?

Öfke kontrolü nasıl sağlanır ve tedavisi nasıl yapılır. Öfke kontrolü yöntemleri nelerdir

Öfke probleminden muzdarip misiniz?

Öfke duygusu çok güçlü bir duygudur. Aslında öfke doğru kullanıldığında faydalı bir duygudur. Öfke tepkileri bazı kişilerin bizim sınırlarımızı, bütünlüğümüzü ve bağımsızlığımızı ihlal ettiğini hissettiğimizde veya duygusal ve fiziksel bir saldırıya uğradığımızda kendimizi savunmak için gerekli olan sağlıklı tepkilerdir. Kızmak ve sinirlenmek de bu nedenle doğaldır; ancak eğer öfke kontrolünüz yoksa bir anlık kızgınlıkla gerçekte söylemek istemediğiniz şeyleri söyler ve yapmak istemediğiniz şeyleri yaparsınız.

Öfke duygusu gayet normal ve sağlıklı bir içgüdüdür; ancak aşırı veya kontrol edilemeyen düzeyde olduğunda yıkıcı hale gelerek çevreyle ilişkilerinizde, iş yerinde ve genel olarak hayatınızda çeşitli sorunlara yol açar.

Öfke kontrolü konusunda size yardım için biz buradayız.

İnsanları öfkeli  yapabilen ortak bazı durumlar şunlardır

 

İnsanoğlunda bulunan ve zorluklarla karşılaştığında ortaya çıkan "savaş ya da kaç" tepkisi tehlike durumlarında ortaya çıkan bir içgüdüsel programdır. Tehdit hissettiğimizde bununla mücadele edebilmek için kendimizi savunuruz. Bunun için öfke bir miktar bizim hayatımızda gereklidir. 
Eğer bir durum karşısında nabız ve kalp atış hızınız yükseliyorsa, daha hızlı nefes alıyorsanız ve vücut sıcaklığınız arttıysa vücudunuzda savaşma tepkisi olarak adrenalin gibi bazı stres hormonları salgılanmaya başlamış demektir.

Öfke kontrol probleminin işaret ve belirtileri

Öfkenin duygusal, davranışsal ve fiziksel belirtileri

 

Öfkeniz aşırı ya da kontrol edilemez hale gelirse yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Bu durumun kendiniz ve başkaları için doğurabileceği olumsuz sonuçları önceden kestiremezsiniz. Öfke sorunlarınız olduğunda çoğu zaman yaptıklarınızdan daha sonra pişmanlık duyma yaygındır. Ama öfke tepkisi o anda çok güçlüdür. Öfke kişiye kontrolünü kaybettirir. Bunun sonuçları çok ciddi olabilir ve öfkenin gideceği yönü, kendiniz ve başkaları için sınırlarını kestiremezsiniz.

Kontrol edilemeyen veya çözülmemiş öfke, şu sorunlara yol açabilir:

 

Öfke kontrolü testi

Birisi trafikte sizin önünüze geçer veya yol vermezse çabuk öfkelenir misiniz? Eğer öfke sorunlarınız varsa bunu görmek için aşağıdaki anket ile kendinizi test edin. 

Aşağıdaki ifadeleri son iki hafta içindeki durumunuzu düşünerek değerlendirin ve sizin için uygun olan seçeneği işaretleyin. Test sonucunuz herhangi bir yerde yayınlanmaz, gizlidir ve ücretsizdir. Test uygulamasında çıkan sonuçlar kesin tanı için yeterli değildir. Eğer sonuç hakkında emin değilseniz, size en kısa sürede profesyonel yardım almanızı öneririz.

Doğru

Kısmen doğru

Doğru değil

1. Başkalarının beni üzen davranışlarının altında yatan nedenleri pek fazla düşünmem.

2.Birisi bir konuda benimle hemfikir olmadığında ya da fikrimi kabul etmediğinde kolayca öfkelenirim.

3. Kızgın olduğum zaman genellikle duygularımı ve eylemlerimi kontrol emeyerek sonradan pişman olacağım şeyler söylerim veya yaparım.

4. Ben birine kızdıktan sonra sık sık suçluluk hissederim.

5. Birisi benimle dalga geçince  ya da şaka yapınca kolayca öfkelenebiliyorum.

6.Kızgın olduğumda  bir sorun hakkında benimle konuşmak çok zordur.

7. Birine öfkelendiğimde ona bir şeyler fırlatmak isterim

8. Yapmak istediğim bir şey engellendiğinde öfke patlaması yaşarım.

9.Başkaları hatalar yaptığınızda kendimi  üzgün hissediyorum.

10. Birisi önümde çok yavaş ilerlediğinde öfkelenirim.

11. Öfke nedeniyle  iş , arkadaşlar ya da  aile ile ilişkilerimde problemler  yaşadım.

12.Birisi benimle ilgili en ufak olumsuz bir şey söylediği zaman patlamak üzereyim gibi hissediyorum.

13. Öfke nedeniyle başım yasalarla derde girdiği olmuştur.

14. Kızgın olduğum zaman;  kalp hızımın arttığını, daha hızlı nefes aldığımı, bedenimin titrediğini, ter ve sıcak basması gibi belirtiler yaşadığımı hissediyorum.

15. Bir dönem sakinleşmek için bazı maddeler kullandım (alkol, uyuşturucu ya da ilaç gibi)

16. Kızgınken fiziksel olarak kendime veya başkalarına zarar verdim.

 

Öfke testi sonucunuz ne anlama geliyor?

Test sonucu 16 sorudan 6 veya daha fazla Doğru şeklinde yanıtınız varsa öfke problemlerinden muzdaripsiniz ve bu ciddi bir sağlık sorunu haline işaret eder. Bu nedenle öfke kontrolü tedavisi görmeniz gerekebilir.
Testler profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi / terapi  yerini tutmaz. 

 

Test puanım yüksek çıktı ben şimdi ne yapabilirim?


öfke kontrolü ve testiTest sonucunuz yüksek çıktıysa en kısa sürede profesyonel yardım almanızı öneririz. Bu artık çok daha kolay. Öfke kontrolünü öğrenmek için daha neyi bekliyorsunuz? Hemen şimdi terapiye başlayın.

 

Bu yazımızda öfke kontrolü testi ile öfke kontrolü nasıl sağlanır ve tedavisi nasıl yapılır konularını işledik. Daha fazla bilgi için öfke kontrolü tedavisi yazımızı da okuyabilirsiniz.

Hazırlayan

Yayın tarihi: 09/09/2015


©Telif hakkı. Sitedeki yazılardan sitenin çalışır şekilde lingi verilmeden alıntı yapılamaz


|© 2010-2016 www.onlineterapiler.com