Zihinsel Engelli Çocuklar ve Aile Eğitimi El Kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı

Yetişkin, çocuk ve ailelerin pikolojik sorunları ile ilgili çalışmalar Engelli ve kronik hastalığı olan kişilerle de 14 yıldır çalışmalar yürütülüyor.

 

 

Kitap içeriği:

Aileler ve Eğitimciler için hazırlanan kitapta çocukların Zihinsel gelişim, Dil gelişimi, Motor gelişim, Özbakım ve Cinsel gelişim alanları 6 ayrı bölümde ale alınıyor.

Her bölümde öncelikle çocukların ilgili gelişim alanındaki eksikliklerini tespite yönelik olarak çocuğun gelişim düzeyinin hangi ay ve yaş düzeyinde olduğunu belirleme yöntemleri anlatılıyor.

Çocukların yaşlara göre sahip olması gereken normal becerileri de bu bölümlerde yer alıyor. Daha sonra çocukta gelişimle ilgili tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için neler yapılabileceği ve kazandırılmak istenen davranış becerilerinin hangi yötmelerle öğretilebileceği resimli uygulama örnekleri ve örnek yönergelerle ders ders gösteriliyor.

 

 

 

 

zihinsel engelli çocuklara renk öğretimi

 

Kitaptan kimler faydalanabilir:

Aileler ve yakınları: Kitap çocuklarına 5 gelişim alanında evde eğitim vermek, çocuğun okulda aldığı eğitime evde destek olmak isteyen aileler için oldukça faydalı ve pratik bilgiler sunuyor.

Eğitimciler ve uzmanlar: Özel eğitim alanında çalışan veya çalışmayı düşünen uzmanların en büyük sıkıntılarından biri eğitim materyalleri ve örnek uygulamalı rehber kitapların yetersizliğidir. Bu eksiklik nedeniyle çoğu eğitimci anaokulu kitaplarını kullanmak zorunda kalıyor. Kitap bu açıdan bakıldığında uzmanlar için adeta bir cep kitabı niteliğindedir ve psikolog, çocuk gelişimci, öğretmenlerin gibi meslek elemanlarının kullanılabileceği şekilde hazırlanmıştır.

 

 

 

Kitaptan örnek sayfalar:

zihinsel engelliler için konuşma terapisi

zihinsel engellilere okuma yazma öğretimizihinsel engelli çocukların eğitimi yazı yazma çalışmaları

 

 

İlk yayın yılı: 2010
Güncelleme: 30/10/2015

Kaynak:(www.onlineterapiler.com) Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısmi alıntılar yapılabilir ve devamı için makale lingi eklenebilir, ancak link kaynağı gösterilmeden veya yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.