Mesaj yazmak gençleri daha sinirli yapıyor ve okul başarısını düşürüyor

cep telefonu bağımlılığı

Ceptelefonları veya bilgisayarlar aracılığı ile mesajlaşmak planlanandan daha fazla yazışmaya ve yazılan mesajlara cevap gelmediğinde sinirlerin bozulmasına neden oluyor.

Amerikada 11 bin genç üzerinde yapılan araştırmalara göre gençler yazışarak iletişim kurmayı daha çok tercih ediyor. Ceptelefonu, whatsap, facebook gibi mesajlaşma araçları gençler arasında konuşarak iletişim kurmaya nazaran daha çok kullanılıyor.

Araştırma sonuçlarına göre: Kızlar ve erkekler arasında mesajlaşma oranı açısından bir farklılık bulunmazken, kızlarda saplantılı-takıntılı mesajlaşma daha fazla görülüyor.

Yazışmanın adeta takıntı haline geldiği mesajlaşmaşlar gençlerin çok fazla vaktini alarak sosyal ilişki kurma becerilerinin körelmesine ve okul başarılarının düşmesine neden oluyor.

Gençler birine mesaj attıklarında cevap beklemeye başlıyor ve sık sık cevap gelip gelmediğini kontrol ediyor. Cevap geciktiğinde ya da cevap alamadıklarında gerginlikleri artıyor, sinirleniyorlar. Bu durum zamanla gençlerde daha tahammülsüzlük ve sinirlik yapıyor.

Gece yarısına kadar yazışmalar olduğunda, ders çalışma etkinlikleri ve aileyle ortak zaman geçirmeye ayrılan zamanın bu nednele olumsuz etkilenmeye başladığında mesajlaşmaya çok fazla vakit ayıran gençlerin ailelerinin mutlaka müdahale edici önlemler alması gerekiyor.

 


Tarih: 08/10/2015

Kaynak:(www.onlineterapiler.com) Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısmi alıntılar yapılabilir ve devamı için makale lingi eklenebilir, ancak link kaynağı gösterilmeden veya yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.