İş dünyası online terapiyi tercih ediyor
Sabah gazetesinin haberine göre psikolojisi bozulan; ancak iş yoğunluğundan ötürü terapiye gidemeyen ya da terapi aldığının bilinmesini istemeyen iş dünyasının aktörleri terapiyi bilgisayar ya da akıllı telefon başında alıyor. Terapistlerine online chat programı üzerinden bağlanan iş adamının cebinden 60 ile 120 TL arasında bir ücret çıkıyor. Öte yandan e-posta ile danışma için ilk mesajda ücret istenmezken, e-posta ile danışma için paket fiyatları da uygulanıyor.
Tanınmış biri bekleme salonunda görünmek istemiyor
Online terapin uygulamasının ABD'de çok yaygın olarak kullanıldığı belirtilen haberde, "İş adamlarının online terapiyi çok tercih ettikleri; çünkü tanınmış birinin Nişantaşı'ndaki bir muayenehanenin bekleme salonunda görülmek istemediği belirtiliyor.
İş stresi terapi ihtiyacını da artırıyor
Stresli iş ortamı terapiye giden kişi sayısını da artırıyor. "Stres artışı psikolojik destek ihtiyacını daha da çok hissettiriyor.
Öte yandan aşırı seyahat eden iş adamları online terapi sistemini daha çok tercih ediyor.
Terapi ücretleri uygulayana göre değişiyor
Online terapi fiyatları uygulamacıya ve süreye göre değişiyor. Terapi ücretlerinden cebi yananlar bu yöntemden faydalanabiliyor. Türkiye Psikologlar Derneği'nden bir yetkili danışmanların seçtikleri semtlere göre bir fiyat tarifesi uygulandığını söylüyor.
Tarih: 30.05.2011
Online işe alım testlerinin trendi yükseliyor.
SABANCI Holding, ALARKO Holding ve Türk havayolları gibi büyük şirketlerin personel işe alımlarında veya mevcut personelin ruh sağlığı kontrollerinde uzun zamandır uyguladığı mmpi kişilik testi artık iş dünyasının patronları tarafından online uygulama olarak tercih edilmeye başladı. İşe alım sürecinde uygulanan testler hakkında daha fazla bilgi edinin